Osteopathie G J Tijssen 06-24866673 [email protected] kosten & prijzen eventuele vergoedingen per behandeling.
Osteopathie is een manuele behandelmethode. Dat wil zeggen dat een osteopaat alleen zijn handen gebruikt. Een osteopaat onderzoekt en behandelt de beweeglijkheid van weefsel, dit kan gaan om een wervel, een rib of bijvoorbeeld een nier.
Wat osteopathie onderscheidt van andere therapieën is dat niet alleen het bewegingsapparaat (gewrichten, botten, spieren), maar ook het orgaanstelsel (maag-darmkanaal, nieren etc.) en de schedel worden meegenomen bij het in kaart brengen van de klacht.
Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de mobiliteit van de eerdergenoemde structuren.
Alles in het lichaam beweegt, zowel de spieren als de bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie richt zich als behandelvorm op deze beweeglijkheid.
Ten gevolge van zaken als operaties, littekenweefsel, medicijngebruik, trauma's of voedingsgewoonten kan de beweeglijkheid in negatieve zin beïnvloed worden en dat kan klachten veroorzaken.
Een osteopaat heeft door zijn kennis van anatomie en fysiologie inzicht in de onderlinge relaties en kan hierdoor op een andere manier naar uw klacht kijken.
De behandelaar zal u een totaal lichamelijk onderzoek geven om zo de beweeglijkheid van alle verschillende weefsels los van elkaar en ten opzichte van elkaar te kunnen beoordelen en zo bepalen wat te behandelen.
Een osteopaat behandelt o.a. de volgende klachten:
- Klachten van het bekken, de wervelkolom en/ of andere gewrichten
- Nek- of lage rug hernia (pre-operatief)
- (Chronische) Sportblessures
- Posttraumatische klachten (Whiplash)
- Maag en/of darmklachten (maagzuur, obstipatie, spastische darmen etc.)
- Onbegrepen buikklachten
- Menstruatieproblematiek
- Klachten na (grote) operaties
- Chronische vermoeidheidsklachten
- Klachten zonder (medisch) objectiveerbare oorzaak
Het tarief voor een osteopathisch consult is 85 euro.
Een behandeling duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten.
De kosten voor osteopathie worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, wanneer de osteopaat ingeschreven staat in het kwaliteitsregister van de NOF. Het is aan te raden na te gaan in hoeverre uw verzekering osteopathie vergoedt. In de meeste gevallen is er geen verwijzing van uw huisarts nodig.