Goede osteopaat Heerde kosten & prijzen eventuele vergoedingen per behandeling.
Soms lopen mensen rond met klachten waar in de reguliere geneeskunde geen verklaring voor te vinden. Dat is erg vervelend, want waar geen oorzaak te vinden is voor pijnklachten is vaak ook de oplossing niet nabij. Een bezoek aan een osteopaat kan soms wonderen doen.
Met welke klachten naar een osteopaat?
Mensen bezoeken de osteopaat met uiteenlopende klachten. Lage rugpijn, hoge rugpijn tussen de schouderbladen, een hernia, chronische hoofdpijn, migraine aanvallen, onverklaarbare buikpijn, het zijn allemaal klachten waardoor mensen soms de wanhoop nabij zijn en hun heil zoeken bij de osteopaat. Een osteopaat denkt en werkt vanuit de leer dat alle organen in het lichaam met elkaar in verbinding staan. Wanneer er ergens in het lichaam een blokkade zit dan kan dit pijnklachten geven op een andere plek dan je zou verwachten. Zo wordt lage rugpijn vaak veroorzaakt door de nieren. Als deze niet naar behoren werken dan geeft dat dus geen buikklachten zoals je in eerste instantie misschien zou verwachten, maar veroorzaakt dit juist lage pijn in de rug. Manuele therapie is een veelgebruikte methode binnen de osteopathie. De osteopaat drukt hierbij als het ware de geblokkeerde organen weer op gang en hierdoor zullen de pijnklachten meestal verminderen of verdwijnen.
Osteopaat voor kinderen
Ook voor kinderen kan behandeling door een osteopaat uitkomst bieden. Zeker voor jonge kinderen en baby’s is het moeilijk om aan te geven waar zij precies last van hebben. Een osteopaat vindt na het onderzoek van je kindje vaak wél de oorzaak en kan de klachten verlichten en soms zelfs helemaal verhelpen. Zo is een bezoek aan een osteopaat een aanrader als je baby veel last heeft van krampjes in de darmen of veel moet spugen. Een osteopaat kijkt je baby helemaal na en stelt een diagnose. De oorzaak van de krampjes en spugen kan bijvoorbeeld in de voeding liggen, maar ook stress bij een baby kan dergelijke klachten veroorzaken. De osteopaat weet de oorzaak meestal te achterhalen, waarna je hier ook mee aan de slag kunt gaan. Tegenwoordig adviseren verloskundigen steeds vaker om de baby na de geboorte altijd preventief even na te laten kijken door een osteopaat. Hierdoor worden eventuele klachten eerder ontdekt en kan een hoop narigheid worden voorkomen.
Kosten osteopaat
Helaas wordt de osteopaat nog steeds gezien als een vorm van alternatieve geneeskunde. De kosten van de osteopaat worden daarom niet vergoed vanuit de basisverzekering. De branchevereniging vecht er voor om osteopathie wel op te nemen in het basispakket van verzekeraars, omdat veel mensen bewezen baat hebben bij een behandeling door een osteopaat. Tot die tijd is het afhankelijk van de wijze waarop je verzekerd bent of je een deel van de kosten vergoed kunt krijgen. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.
Osteopaat in de buurt van "Heerde"
Bent of kent u een Osteopaat in Heerde? Meld een bedrijf gratis aan